lørdag 3. desember 2011

Kakao på pinne *oppskrift*

For en stund siden skrev jeg ett innlegg om kakao på pinne som jeg kjøpte hos Olsens Hage. En kveld fikk jeg lyst til å lage dette selv. 

Smeltet 1 plate kokesjokolade i vannbad. Rør i 1 ts melis og 1/8 ts kanel. Her kan man varier etter ønske. Noen liker chilli i, andre kanskje andre julekrydder?

Når dette er rørt sammen heller man det i 4 eggeglass, putt i ispinnen og sett en tape-bit på hver side av pinnen så den ikke velter. Om man ønsker å pynte de litt kan man strø over litt hvit revet sjokolade (som på bildet), kakapynt eller hva man måtte finne i skuffer eller skap. Dette må da strøes på FØR man setter på tapen... Sett de så i kjøleskapet.


For å få de ut av eggeglasset varmes det i noen få sekunder under varmt vann før man vrir forsiktig til den løsner. Denne mengden passer til et glass melk på ca 2,5 dl. Melka må være god og varm, i min micro tar det 80 sek på 900W. 


Har du litt selofan er disse kjempekoselig å gi i gave til noen man er glad i ♥ Skal lage ny porsjon i kveld, så en god venninne kan vente seg en slik på døra en av de nærmeste dagene♥

1 kommentar: