lørdag 27. oktober 2012

Ja NÅ skal dere høre! *omtale*

I går skrev jeg om en båttur som ikke helt svarte til forventningene, og nå skal dere få høre hvorfor...
*BEKLAGER at dette ble veldig langt*

Min kjære gode mann hadde bestilt overraskelsestur med fireretters middag på båt og gode greier. Mer romantisk enn dette kunne det jo umulig bli! Men så feil kan man tro...

Det startet med oppmøte på brygga i stupmørke. Helt ok det altså, men lurte jo LITT på hvorfor dette ikke begynte før kl 20 for man så jo absolutt ingen ting ute. 

Vel inne på båten satte vi oss ned ved et koselig bord dandert med blomster og pen duk. Nydelig baguetter og smør var på plass. Det startet så MEGET lovende! En koselig kokk fortalte oss om hva som skulle skje mens en annen søt servitør kom med champagne. *Fortsatt meget fornøyde*. Tok opp menyen for å se hva vi kunne velge å spise. Gikk ut fra at det kun var et par forskjellig ting ettersom vi var på en båt. Var listet opp en meny med fisk og en med kjøtt. Hvordan de viste hvem som ville ha hva ANER jeg ikke, for valget fikk vi ikke. Heldigvis fikk vi kjøtt.

MATEN

SÅ begynte helsikke... Forretten besto av tartlet av truffel-potetsalat servert med serrano-skinke-chips. Det høres jo VELDIG pent ut, men smakte absolutt ikke bra. ISKALD mat med en masse laget av truffel-poteter og løk med stekt serrano-skinke som var iskald var ikke helt etter min smak. Men om EN rett ikke falt i smak, skulle jeg alltids overleve det.

De søte damen kom så med en skje med fyll. Dette kan ofte være noe EKSTREMT godt som man bare vil ha mer og mer og mer og mer av... men ikke denne gangen nei. Etter min smak var dette en diger skje med snøfrisk og litt aprikossyltetøy. Mulig dette er spennende for andre, men for oss som spiser snøfrisk på skiva er ikke dette noe spesielt eksklusivt.

Rett nr to på lista er suppe. HVEM klarer å ikke lage god suppe lissom??? På lappen står det "Duo of soups: Gazpacho and a fresh cucumber soup". Med vidåpent sinn smilt jeg pent til dama som kom med maten, men smilet bleknet FORT da jeg oppdaget at jeg fikk to shotteglass med suppe! Og begge to selvsagt iskalde. Godt? NEI! Mett? LANGT ifra!

Takk og pris fra de fire glassene med vin vi fikk på turen. De gjorde at humøret holdt seg oppe...

Hovedretten står for tur. Sjekker menyen og ser følgende lyse mot meg: "Turkey steak served with a tarragon jus, glazed seasonal vegetables and potato musseline". Himmel og mektige bananer dette hørtes DIGGEST ut! Men hva dukker opp på tallerkenen? Joda, en tørr kyllingfilet, en klatt med halvvarm potetmos, 20 sukkererter og 8 dråper saus. Har aldri ledd så mye av en så trist tallerken! Men tankene gikk til den deilige kebaben vi hadde SÅ lyst på i byen men som vi droppet fordi vi skulle spise en NYYYDELIG middag. Vi lo så mye begge to at maten rakk å bli iskald før vi pirket litt i den og sendte også DENNE tallerkenen tilbake med masse mat på.

Dessert: "Almond-chocolat tart and marinated strawberries served with a ligt tarragon-infused mascapone mousseline". Nok en eksotisk rett på papiret, men det som dukket opp var en stk tørr og iskald muffin, en kladd med noe som smakte vanilje-kesam (NAM!) og 2 jordbær hakket i småbiter og marinert i en eller annen saus. Helt ok, men absolutt ikke nydelig dette heller.

Tror dette blir første gang jeg opplever å være sulten etter en fire-retter...

TUREN

Selve turen var veldig koselig, men fantastisk utsikt så vi ikke så mye til. Mulig på grunn av at det var veldig seint en kveld på høsten... Det eneste vi så var inn i husene til de som bodde langs kanalen. Alltid koselig med litt levende interiør-innputt, men hadde kanskje forventet at det var noe mer å se.

Er vi kravstore??? For oss ble dette en enorm skuffelse, og kanskje spesielt med tanke på at prisen per 
person var € 75,00

Bilder fikk jeg ikke tatt, mye på grunn av at vi ble så satt ut av hele greia. Men på DENNE siden kan dere se et bilde av båten.

Og OM noen skulle få lyst til å bestille tur er det gjort HER

2 kommentarer:

 1. Første gang jeg er inne på bloggen din. Fant link til den firkantete luen ett sted. Herlighet for en herlig lue og for en søtnos til modell...

  Jeg måtte humre litt da jeg leste din beskrivelse av matcruiset. Det er noen ganger jeg undrer meg om kokken er mer opptatt av å finne på fancy navn på rettene, enn å faktisk lage god mat.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig melding å få da! Slike tilbakemeldinger gjør blogging virkelig moro!

   Ja dette med mat er noe forunderlige greier... Er litt mer for mat som faktisk smaker noe, og som ellers har et kjedelig navn.

   GOD HELG til deg!

   Slett