søndag 4. mars 2018

Bo Ssäm - oppskrift - Bo Ssam

I dag har jeg laget en utrolig enkel, men samtidig sabla god rett! Middagsgjestene virket å være veldig fornøyde.

For å lage denne Koreanske retten trenger du:

5,5 kg bog av svin med ben
1 kopp hvitt sukker
1 kopp + 1 ss havsalt
7 ss brunt lyst sukker

Du gjør som følger:

Kutt av skinnet og en del av det ytterste fettlaget. Bruk gjerne en filiteringskniv, det gjør jobben mye enklere. Lag også et lite hull til å holde skinnet stramt med. Når dette er gjort blander du en kopp med havsalt sammen med en kopp hvitt sukker. Spre dette ut over kjøttet og sett det kaldt med plast over i 6 til 12 timer.Ca 6 timer før maten skal spises tar du kjøttet ut av kjøleskapet, skyller av salt- og sukkerblandingen og tørker kjøttet godt. Legg det i en langpanne med høy kant. Kjøttet skal nå steke i ca 6 timer på 150°C. En gang i halvtimen åpner du ovnen og tømmer over kraften i langpanna over kjøttet. Er det lite kraft i begynnelsen kan du helle i et par desiliter vann for å få i gang prosessen.

Når kjøttet er ferdig stekt tar du det ut av ovnen og setter opp varmen til 260°C. Mens ovnen varmer seg opp blander du 7 ss brunt lyst sukker med 1 ss havsalt. Hell kraft over kjøttet en siste gang før du legg blandingen med sukker og salt over kjøttet og sett det inn i ovnen igjen. Det skal nå stå til det er gyllen brunt, ca 20 minutter. 

Legg kjøttet på et serveringsfat. Kraften som er igjen i langpanna heller du i ei gryte. Dette kan brukes som saus. Tykne den gjerne med litt maizena.Jeg serverte med ris, hjertesalat, ingefær- og vårløksaus, jalapeño- og hvitløksaus og sweet chillisaus i tillegg til kraften. Her kan man også legge til forskjellige bbq-sauser eller hva man måtte ønske.

Serveres gjerne i et blad av hjertesalat sammen med ris og diverse sauser. 

Jalapenjo- og kokosmelksaus finner du HER
Ingefær- og vårløksaus finner du HER2 kommentarer:

  1. Hei! Lurer på om du husker hvor du kjøpte utemøblene dine? De runde?��

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. De er kjøpt på netthandelen for en del år siden.

      Slett