torsdag 25. april 2019

Pulled pork

I dag har jeg laget en utrolig enkel, men samtidig sabla god rett! Middagsgjestene virket å være veldig fornøyde.

For å lage pulled pork trenger du:

5,5 kg bog av svin med ben
1 kopp hvitt sukker
1 kopp havsalt

Du gjør som følger:

Kutt av skinnet og en del av det ytterste fettlaget. Bruk gjerne en filiteringskniv, det gjør jobben mye enklere. Lag også et lite hull til å holde skinnet stramt med. Når dette er gjort blander du en kopp med havsalt sammen med en kopp hvitt sukker. Spre dette ut over kjøttet og sett det kaldt med plast over i 6 til 12 timer.Ca 6 timer før maten skal spises tar du kjøttet ut av kjøleskapet, skyller av salt- og sukkerblandingen og tørker kjøttet godt. Legg det i en langpanne med høy kant. Kjøttet skal nå steke i ca 6 timer på 150°C. En gang i halvtimen åpner du ovnen og tømmer over kraften i langpanna over kjøttet. Er det lite kraft i begynnelsen kan du helle i et par desiliter vann for å få i gang prosessen.
Når kjøttet er ferdig stekt tar du det ut av ovnen og setter opp varmen til 260°C og lar kjøttet stå ca 30 min men følg med så det ikke blir for mye stekt. Det skal bare få en gyllen overflate. 


La kjøttet hvile ca 15 min før du drar det fra hverandre og legger i deilige hjemmebakte hamburgerbrød sammen med hjemmelager BBQ-saus!

Oppskrift på burgerbrød og BBQ-saus kommer.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar