torsdag 16. februar 2012

Hjemmelaget tacokrydder

Jeg er en stor tilhenger av hjemmelaget sauser til middag. På den måten vet man hva man får i seg, og slipper unna mye rart som er i posesausene. For ikke å snakke om alt saltet som ofte er i disse ferdigposene. Men en ting jeg ikke har klart å styre unna er taco-krydder. Der har vi hele tiden sverget til posesaus. 


Men etter litt søking på nettet kom jeg over en oppskrift fra VG sin nettside. Saken har jo vært at den man kjøper inneholder enorme mengder salt som gjør at man tørster som en gal hele dagen. På bakgrunnen av dette fjernet jeg saltet fra oppskriften og laget den som følger (med noen endringer):

500g kjøttdeig
1 ts paprikapulver
2 ts spisskummin
1/2 ts fersk chilli fra glass eller 1 ts chillipulver
1 fedd hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
1/2 ts malt koreander
Litt ananasjuice

Oppskriften sier 2 ts salt, så vel bekomme om du skulle ønske det...

Bland sammen og la det koke litt før det serveres. Smaker like digg som vanlig pose-taco.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar