onsdag 18. november 2009

Mal til pyramidekort

Her kommer en beskrivelsen av hvordan man lager pyramidekort. Bildene er hentet fra Stampington.

Om du bruker denne oppskriften blir jeg veldig glad om du linker til meg når du legger ut bilde av produktet ditt i bloggen din.

Det er lurt å ha en pregekniv for hånd, eller du kan bruke en kulepenn som ikke skriver lengre.

Du trenger et helt ark som måler 12" x 12". Finn midten på hver side og mål inn 3" og sett ett merke. Når dette er gjort på alle fire sidene preger du mellom disse fire punktene. Du har nå bunnen på kortet.

Preg så fra punktet du laget først og ut til hvert av hjørnene slik som vist på bildet under.

Mål så 2 cm fra midten av hver side av arket og inn mot det første punktet. Tegn en strek herfra og ut til hvert hjørne. Dette klippes bort.

Når alle brettene er preget skikkelig bretter du alle kantene. Pyramidekortet er nå ferdig.


Firkanten som skal trees over kortet pleier jeg å kutte ut i litt tynn papp og kle med mønsterpapir etterpå. Denne husker jeg ikke målene på, men dette kan tilpasses som man ønsker. Når denne er laget ferdig trer du den på og merker av med en blyant hvor du ønsker å ha hullet. Bruk en silent setter eller annet egnet verktøy til å lage hull med. Jeg pleier å bruke grillspyd i tre som jeg maler eller bare bruker som de er. Pynt gjerne med bånd eller annet.

4 kommentarer:

  1. Så supert med en skikkelig mal på slike kort. De jeg har sett har jo blitt så lekre, men jeg har ikke turt å teste ut selv uten skikkelig mal.

    SvarSlett
  2. Så koselig å høre da! Håper du forstår den. Ved bare å lese ser det litt krøkkete ut, men om man følger step by step er det faktisk ganske enkelt.

    SvarSlett
  3. Heisann, så kjekk oppskrift, lagde mitt første pyramidekort i kveld. Linket til deg i innlegget mitt. Det er bare ta en titt innom :-) http://kortoggodt.biz/

    SvarSlett