fredag 2. juli 2010

Gaveeske tutorial

For en stund siden var det noen som spurte om jeg kunne lage en forklaring på hvordan jeg laget esken som kortene mine sto i. Denne er av et annet format, men det kan man selvsagt gjøre som man vil.

Skal forsøke å forklare så godt jeg kan, og er det noe dere lurer på eller ikke forstår er det bare å spørre så skal jeg endre og forklare litt mer.

Du trenger:

Et mønsterark (to om du ønsker å lage lokk også)
Stiv kartong
Limbånd og eller flytende lim
Pynt etter ønske
Skalpell eller saks

Bruker du fremgangsmåten min blir jeg veldig glad om du linker til bloggen min i innlegget ditt samt skiver en hilsen her så jeg kan se hvordan akkurat DIN eske ble.

Du gjør som følger:

Kutt ut bitene du trenger til boksen.

Ettersom jeg ønsket at esken skal være 10cm x 10cm i bunnen og 5cm høy blir bitene som følger: 1stk 10cm x 10cm og 4stk 10cm x 5cm.

Lim disse på innsiden av mønsterarket du ønsker å bruke. La det være igjen noen mm mellom bitene slik at det er mulig å brette disse oppover etterpå. For penest resultat bruker jeg dobbelsidig tape her. Dette for at flytende lim ofte kan gjøre papiret bølgete og det er ikke så pent på utsiden av esken. Resten av oppskriften bruker jeg flytende lim.

Så kutter du fra hjørnet av bunnen og ut mot hvert hjørne, dette gjøres i alle fire hjørnene. Brett så inn mot hver av sidene. Det blir da seende slik ut:

Vi skal nå begynne å lime sammen eska.


Som på bildet over, kutt fra toppen av den ene veggen av eska og ut mot kuttet du allerede har laget. Dette kuttet er merket med 2 på bildet. Kutt så fra samme hjørne, men denne gangen opp mot kanten (merket 3 på bildet). Dette gjøres på alle fire sidene.

Lim så inn klaffene som vist på bildet over. Dette gjøres KUN på 2 motliggende sider. Produktet disse skal nå se slik ut:

Smør på lim oppå klaffene (6 på bildet) du allerede har limt inn samt papirbiten (7 på bildet) over den respektive siden. Bøy så veggene mot hverandre. Papirtrekanten (4 på bildet) som ikke er limt fast skal nå limes inni på motsatt vegg der hvor du har smørt lim. Brett så over papirbiten (7 på bildet) over klaffene du har limt fast. Når dette er gjort limer du ned de to siste klaffene og eska er ferdig!

For at bunnen skal se litt penere ut kan du kutte en en bit bazzil eller annet papir du ønsker og lime inn. Målene på denne er 9,8cm x 9,8cm. Har du andre mål på eska trekker du fra 2mm på hver side.

Om du ønsker å lage lokk gjør du det samme en gang til, men legg til 0,5cm på målene. Det kan også være lurt å lage veggene litt mindre. På den under har jeg laget sidene til 3cm høye.


5 kommentarer:

  1. Så flott esken din ble, og gøy med tutorial. :)

    SvarSlett
  2. Oi, sånn må jeg prøve!! Kjempefin!

    SvarSlett
  3. Flott tutorial. Tror jeg skal prøve meg på denne esken etter hvert.
    Skulle du være med på "Give it forward" hos me? Du svart under det innlegget, så må berre sjekk.

    SvarSlett
  4. Kjempeflott eske,takk for tutorial:)

    SvarSlett
  5. Da har jeg også prøvd meg på denne, er ikke ferdig men såfremt jeg husker, skal jeg legge link i bloggen ;))
    Tusen takk for hjelp og tutorial ;)

    SvarSlett