mandag 27. juli 2015

Potetmos

Etter at du har laget dette kommer du aldri til å kjøpe ferdig potetmos igjen, jeg garanterer deg (nesten).

Du trenger:
Poteter
Meierismør
Helmelk
2 fedd hvitløk
Salt
Mengde er vanskelig å anslå, men ta alltid litt mer poteter enn hva du ellers ville kokt.

Slik gjør du:

Skrell potetene og del de i to eller fire for å korte ned koketiden. 

Når potetene har kokt ferdig heller du av vannet. Rasp to fed hvitløk og ha dette i potetene sammen med en diger klatt smør og en god slump melk. Mos dette sammen. Ha i mer melk om ønskelig. Hemmeligheten er å få mosen myk og luftig.



 Helt mot slutten når mosen er ferdig har du i salt som du forsiktig vender inn. Blir denne most sammen med det andre har mosen en tendens til å bli seig.

Håper det smaker og at du benytter deg av oppskriften! Det er også godt med gressløk i, men det er ikke ungene så glade i så det ble droppet denne gangen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar