onsdag 21. mars 2012

Stakkars deg...

Ja, stakkars deg! Hvordan orker du? Stakkars ungene da, hvordan går det? Merker du mye på de? Endrer de atferd? Er du ikke sliten? Hvordan får du tid til alt? Blir vel mye ferdigmat på dere. Er det bare pengene dere er ute etter?

Lista over spørsmål er uendelig lang, og til tider ufattelig plagsom! Med en mann som er borte en måned i strekk på jobb har vi en annen hverdag en mange andre. Og veldig mange av disse andre syns det er veldig greit å ha en mening om vårt liv, og det skal være helt ok?

Joda, selvsagt kan jeg til tider ønske at mannen var hjemme, men er det et bedre alternativ? For meg er svaret såre enkelt. NEI! Hvis dere snur det rundt og ser det fra min vinkel blir saken veldig mye bedre. Innstilling er det som er forskjellen på de som har et godt liv og de som syns alt er dritt. Jeg gleder meg stort over å ha en mann som er HJEMME annenhver måned. Da kan vi ta oss fri midt i uka, dra i dyreparken, kose oss ute eller bare slappe av. I en hel måned i strekk kan han hente ungene tidlig, lage middag til vi kommer hjem fra jobb og barnehage, gjøre ting andre bare tenker å gjøre men som de ikke orker. I en hel måned har jeg en mann som er uthvilt, som igjen gjør at i helgene kan jeg sove så lenge jeg vil. 

Barna bryr seg absolutt ikke om dette. De tenker ikke over det, for det har alltid vært slik. Og storebror i huset vet hva det er å glede seg, vet hva det er å kjenne på savn og faktisk sette pris på tiden mannen er hjemme. Han teller dager, viser på globusen hvor pappa er og lærer mye av dette. At de blir litt bortskjemt når han er hjemme får heller være, men er ikke det også positivt på en måte?Så var det denne tida da. Ingen kan forstå at jeg kan lage middag de dagene jeg jobber fra 8 til 16, men her går det også på vilje. Selvsagt er ungene sultne, men med ei gulrot og et eple i hånda slapper vi av og tar av og til middagen til kvelds. Og der ferdigmaten alle tror jeg lever på, er noe vi så og si aldri har i vårt hjem. Jeg lager alt av sauser fra bunnen av, potetmos lages på skikkelig vi og grønnsaker har vi alltid på bordet. Trikset mitt er å skrelle potetene kvelden før og legge de i kaldt vann i kjøleskapet. På den måten slipper jeg å bruke tide på dette neste dag. 

Huset krevet også tid, men med en fridag i uka er det utrolig hva man får gjort. Støvsuge, tørke støv og vaske gulv får jeg gjort den dagen jeg er hjemme og ungene er i barnehagen. Og badet, det vaskes mens ungene bader. Så planlegging og organisering er nøkkelen til et enklere liv, uten tvil.

I tillegg til alt dette får jeg lov til å være nyforelsket annenhver måned♥ Hvor mange kan si at de kjenner på den følelsen seks ganger i året 8 år etter at jeg traff mannen for første gang? Tror ikke det er så alt for mange. 

Sliten? Joda, i perioden da minstesnuppa fortsatt fikk mat på natta var jeg nok ganske trøtt til tider, men det er jo bare å legge seg tidlig en kveld eller to. Man trenger ikke sitte oppe til kl 23 hver eneste kveld og se på tv bare for å gjøre det. Det handler om å kjenne seg selv og de behovene man har. Lytt til kroppen, for den vet best.

Selvsagt er pengene en bonus på toppen av dette, men det er ikke det som er hovedgrunnen. Det er friheten! Friheten til å kunne gjøre som vi vil halve året, friheten til å gi ungene de overraskelsene som de fortjener. Det å kunne si en morgen: "I dag kan dere ha fri fra barnehagen, så kjører vi til dyreparken". Gleden man ser i øynene på disse søte små er helt ubeskrivelig!

Dere som fortsatt lurer på hvordan jeg holder ut, heng gjerne fast i meg en dag eller ei uke så skal dere få se hvor bra det egentlig er.

Og lurer dere fortsatt på noe er det bare å spørre under her♥
Takk for at du orket å lese. -Gressenka-

16 kommentarer:

 1. Hørtes kjempeflott ut!! Man må finne det som passer best for sin familie og gjøre det beste ut av alt!:)
  ha en fin dag!
  klem June

  SvarSlett
 2. skjønna <3 -klem fra frisøren :)))
  Du e GOOOD :)))) nyforelska !!! nei det har du rett i :)
  få av de... men jeg??? ja jeg er jo nygift hehe...det varer vel ei stund hehehe....?


  www.salongroyal.blogg.no

  SvarSlett
 3. Høres jo helt ypperlig ut, sånn som dere har det...
  Og ja, klart det kan være tøft innimellom, men etter hva jeg leser her så klarer du dette helt fint...

  Og ja, jeg må innrømme litt, at jeg er misunnelig på hvordan dere har det, men bare litt... :oP

  Kos deg du, ikke bry det fillern om hva andre mener :o)

  Klem

  SvarSlett
 4. You go girl....... alle har meninger om så mangt...både kreti og pleti.... klem

  SvarSlett
 5. You go girl....... alle har meninger om så mangt...både kreti og pleti.... klem

  SvarSlett
 6. You go girl....... alle har meninger om så mangt...både kreti og pleti.... klem

  SvarSlett
 7. Lyngdal er ingen stor by, og jeg syns du tar den med storm! Høres ut som om du har et fantastisk liv, så jeg syns du skal nyte det og kose deg med familien din :)

  SvarSlett
 8. hm...ble nesten sjalu på å ha det sånn jeg...hehe...

  SvarSlett
 9. Så sant, så sant... Tillater man seg selv å hele tiden gå rundt å være misfornøyd med tilværelsen, og hele tiden streber etter noe bedre- da får man dårlig livskvalitet da. Vær stolt av det du har Stine, det har du grunn til. Som man reder- ligger man. Fortsett med din positivitet og stå på vilje :-) Høres ut som dere har det helt topp!

  SvarSlett
 10. Heldige deg! :) Jeg misunner deg virkelig å være så nyforelsket etter så mange år.
  Veldig fin blogg du har.

  SvarSlett
 11. Syns alle skal få leve livet sitt slik dei meina det er best :) Og for dåkke fungerar det tydeligvis veldig bra og dåkke e lykkelige - så kvifor skal andre bry seg med det? Her i huset hadde det ikkje fungert - men det er fordi minstemann er alvorlig sjuk, og då må vi vere to heile tida - men slik er vårt liv - og eg håpar at ingen legg seg opp i det heller ;)

  Fint innlegg - men det skulle vere heilt unødvendig å forsvare sine valg ;)

  Klem

  SvarSlett
 12. Så godt å lese det du skriver om matlaging her! Hjemme hos oss lages også alt fra grunnen av, og det er så mange som mener det er så utrolig tidkrevende, ressurskrevende og komplisert. Vi mener det ikke er det, og at det handler om planlegging og rutiner (skrev et innlegg om dette for litt siden). Noe mer tid tar det kanskje, men det er jo så verdt det! Både sunnere, bedre og billigere enn ferdigprodukter elelr halvfabrikata. Men veldig mange mener at det er greit for oss, som ikke har barn, mens det for barnefamilier blir helt umulig. Neste gang noen sier det, skal jeg be de lese dette innlegget!
  Så you go girl, nyt det å være nyforelsket flere ganger i året, og kos deg!

  SvarSlett
 13. Synes det høres ut som en god løsning jeg. Tenk på de som tråkker oppå hverandre dag ut og dag inn, er temmelig lei av fjeset på den andre, og klager over at ingenting blir gjort fordi begge er for slitne. Tror det rett og slett kan være sunt å leve som dere gjør. Kanskje flere burde forsøkt? :)

  God torsdag videre fra Huldra :)

  SvarSlett
 14. SV: Tusen takk, Stine :) Lag gjerne et lignende innlegg. elsker litt inspirasjon ;)

  SvarSlett
 15. Har det som deg, mannen er borte halve året, synes det er helt greit, men her jeg bor er det ganske mange som har det som meg, enten offshore eller på båt. Ingen som synes det er spesielt, heldigvis!
  Blir en livsstil, jeg vet egentlig ikke om noe annet. Jeg jobber også turnus så er avhengig av mye barnevakt, er heldige som har foreldrene mine der!

  SvarSlett