søndag 5. april 2015

Pestopinner *oppskrift*

Disse pestopinnene er helt fantastiske til den hjemmelagde tomatsuppa eller til et glass øl. Er ikke så glad i pesto i seg selv, men her er det bare helt nydelig!!!

Du trenger:
3,5 dl lunket melk
25g fersk gjær (en halv pakke)
1/2 ts salt
1/ ts sukker
500 g hvetemel

1 ss extra virgin olivenolje
1 glass pesto


Bland alt utenom olje og pesto i en bolle. La kjøkkenmaskinen gå i 5 min på lav hastighet. Øk så litt på hastigheten og la den gå 5 min til til deigen slipper bollen og blir glatt og fin. Kna så inn olivenoljen for hånd. La deigen heve til dobbel størrelse.

Hell så deigen på benken med litt mel under og kjevle den til en firkant. Hell glasset med pesto på og smør det på halve deigen. Brett den delen uten pesto over den andre delen og kutt strimler på ca 3 cm bredde av deigen. Snurr de og legg den på et brett. Resten av oljen fra pestoen som bli liggende på benken smører du over pestopinnene. Dette er et sabla girs, men det er verdt det! La det heve under plast ca en halv time før de stekes på 225 grader i ca 15 min, men følg godt med så de ikke blir for mye stek. La de avkjøles på en rist noen minutter før du inntar de sammen med suppa eller bare med et glass øl eller vin og NYT LIVET!


2 kommentarer:

  1. Hvor mange pinner får du av denne oppskriften ?

    SvarSlett
  2. Den gir ca 2 brett så vil si neste 20 pinner ut fra hvor store du lager de.

    SvarSlett