mandag 10. oktober 2011

Verdens beste boller *oppskrift*

Denne oppskriften fikk jeg av min søster for en del år siden og brukt den masse! Disse bollene er superenkle og bake og ikke minst, smaker HIMMELSK!

Du gjør som følger:
Varm opp 1 liter melk, 400g melis og 150g smør til smøret har smeltet og melisen av løst seg opp. Avkjøl til 37 grader. 

Ha i 2 egg, 2 pakker søtgjær og ca 1,5kg hvetemel. Her må du bare føle deg frem, bare pass på at deigen ikke blir for hard.

Rull ut bollene med en gang, legg de på brett og etterhev i 2 timer under et klede. OBS: DE HEVER MYE! Tiden kan brukes til guvvask, gå en tur eller bare slappe av.

Stekkes på 250 grader i ca 6 min. Men her går det fort så det er viktig å følge med. Går ikke ovnen din så høyt tar du den høyeste temperaturen som er mulig og steker de litt lengre.

Legg bollene på en rist til de er avkjølt. 

Av denne oppskriften får du ca 40 boller. Deilig å ha i frysen til man får besøk en kald høstkveld, eller man skal på tur i skogen med kakao.

Serveres med en god kopp te eller kaffe og gjerne mammas hjemmelagde plommesylt♥

Har du testet oppskriften min? Gøy om du legger igjen noen ord om hva du syns.

5 kommentarer:

  1. Mmmm, disse bollene var himmelske :) helt klart min favoritt-bolleoppskrift :D Takk for at du deler :)

    SvarSlett
  2. Laget disse og de var kjempegode!! :)

    SvarSlett
  3. da fikk jeg prøvd oppskriften i dag :-)
    Det var ikke lett å få de skikkelig stekt! da det var nesten snakk om sekunder fra å bli deigete i midten, og til å bli brent utpå!
    Må nok øve litt på disse! men de som ble stekte i midten var knallgode!
    Takk for oppskrift! :-D

    SvarSlett
  4. da fikk jeg endelig prøvd meg på bollene dine :) å de ble knall gode :) men jeg hadde en dæsj med kardemokrydder i deigen da. å jeg stekte de på 250 grader i 6 minutter, da måtte jeg ta de ut hvis ikke hadde de blitt svidd.

    SvarSlett