onsdag 19. oktober 2011

Hjortestek *oppskrift*

I går hadde vi besøk av svoger og svigerinne, og disket opp med god middag til dem. Hjortestek, grønnsaker, poteter og DEILIG saus! Kjøttet ble kjøpt på meny i Sørlandsparken i Kristiansand. Oppskriften kommer her.

Kutt 2 sopp, 1/2 papirka, 1/2 løk, 1 gulrot og stilken til en brocollli, en god neve frisk timian og legg dette i en langpanne sammen med litt vann. 

Tørk steika, gni inn salt og pepper og stek den kjapt på alle sider i ei panne med MYE smør. Legg så steika i langpanna. Stikk inn steketermometer, sett ovnen på over/under-varme på 175ºC. Steika skal stå til kjernetemperaturen er 68ºC. Steika vi hadde veide 1,2 kg og sto i ovnen i ca 90 min.

Så begynner du på sausen. Bruk smøret i steikepanna som basis, ha i litt ekstra smør og lag jevning av dette. Spe med vann. Ha også i litt brunost, en halv boks seterrømme, 1/4 løk, litt fløte og litt viltfond (min hemmelige venn på kjøkkenet). La sausen stå og småkoke til steika er ferdig.Ta ut steika og la den hvile på ei fjøl mens du heller kraften fra langpanna i sausen og gir det et kjapt oppkok.

Serveres med poteter, broccoli, rosenkål og gulrøtter eller hva du måtte ønske av rotgrønnsaker. Tyttebær er en selvsagt venn i dette selskapet.

Smakte himmelsk, så mye mulig dette blir julemiddagen i år...

1 kommentar:

  1. hjordte stek er godtm har fryseren snart full av elg rådyr og hjort:) et lite tips så kan man brune steke på panne og koke kjøttet også, er og veldig godt:) ble sulten her gitt

    SvarSlett