fredag 22. august 2014

Hermetiserte pærer *oppskrift*

Her om dagen kom svigers med en pose pærer som hadde blåst ned fra treet. De var litt for harde til at de kunne spises, så da ble det hermetiserte pærer. Fremgangsmåten ble som følger:

Kok opp 2 liter vann, 600 gram sukker og 2ts sitronsyre. Skru ned slik at det ligger rett under kokepunktet. Legg i pærene som er skrelt og delt i to uten kjerne i. La det ligge slik til pærene er møre. Dette vil variere ut fra hvor modne pærene er.

Når de er møre legger du pærene i helt rene og stereliserte glass. Kok opp laken igjen og tøm over pærene til glasset er helt fult. Sett på lokk og sett de på et mørkt sted til høsten suser ute. Serveres med is.


Gleder meg til høsten nå...

1 kommentar:

  1. Mmmm - det hørtes veldig godt ut altså!

    Ønsker deg en koselig helg.
    Klem fra Christine

    SvarSlett