fredag 1. august 2014

Hyttebrød *oppskrift*

Her om dagen kjøpte jeg meg et blad for første gang på mange år, og for et blad! Inspirasjonen til å lage mat kom hoppende mot meg, så i dag har jeg bakt det bladet kaller for irsk sodabrød.


 Mens jeg lagde brødet slo det meg at dette er ypperlig for de som ønsker ferskt brød til frokost på hytta. Lag ferdig melblandingen hjemme og legg det i en isboks og ta med kulturmelk/yoghurt i en egen boks.

Melblandingen består av:
350 g siktet hvetemel
100 g havremel
1 ts salt
1 ts natron
4 dl syrnet melk eller youghurt. Jeg brukte kulturmelk.

Bland dette godt sammen i en bolle. Bruk hendene. Skal du ha det med på hytta ser jeg for meg at dette blir godt blandet i boksen mens det ligger i sekken.


Lag en grop i midten av melet og bland inn melka/yoghurten litt etter litt med hånda. Skal ikke eltes, kun blandes. Velt så blandinga over på et brett med bakepapir og from det til et rundt brød. Skjær et kryss midt på brødet og stek det så på 220ºC i 20 minutter. Skru så ned temperaturen til 200 grader og stek videre i 30-40 minutter. Her var det nok med 30 minutter.


Avkjøl på rist så lenge du orker å vente... Nyt frokosten eller kveldsmaten!


2 kommentarer:

  1. Takk for oppskrift, skal definitivt prøves! Og hyggelig å se at du også har kommet på å blogge igjen :)

    SvarSlett
  2. Lenge siden jeg har vært i blogglandia i dag, så kjekt å titte innom deg igjen :)
    Evigheter siden sist nå!

    Dette brødet hørtes skikkelig godt ut, så det skal testes!
    Takker så mye for oppskrift :)

    Håper alt står bra til.
    Klem fra Christine

    SvarSlett