torsdag 24. november 2011

Bollefrikasé *oppskrift*

Oppskrift på bollefrikasé ble etterspurt under ukemenyen, så her kommer den.

Ha vann i ei gryte, lag små boller med kjøttfarse og legg disse i det kokende vannet. La disse koke noen minutter til de er gjennomvarme. Kok gulrøtter og blomkål. Kan også bruke erter, broccoli og det du måtte ønske. Noen bruker også frossen blanding med grønnsaker, noe som er veldig greit da disse ikke trengs å kokes først.


Lag jevning med ca 2ss smør og 4ss hvetemel. Ha i litt melk samt kraften fra bollene. Noen ønsker også å bruke buljong i vannet for å få mer smak. Fritt valg! Bruker du ikke buljong smaker du til med salt, pepper og muskat.  Rett før potetene er ferdig kokt har du i grønnsakene, enten de er ferdig kokt eller om du bruker frossen blanding.

Dette kan også lages dagen før, men da uten grønnsakene i. Varm opp på plata og ha i grønnsakene mot slutten her også. Smaker nesten bedre når det er oppvarmet...


Vel bekomme, håper det smaker!

2 kommentarer:

  1. yummy!
    herlig middag dette her...
    -og ja, kanskje jeg skulle fått tatt bilde av stickersen til deg... :o) treg jeg vettu...
    ha ei superduperhelg du og dine

    SvarSlett
  2. SV: Ja det forstår jeg godt at du gleder deg til :)

    SvarSlett