søndag 27. november 2011

Lag tidenes julekort eller takkekort!

Jeg har i lang tid brukt nfoto.no for å lage takkekort og julekort. En av grunnen er prisen, men mest av alt måten man kan designe på. Jeg ELSKER det rett og slett. I tillegg til alt dette ligger også alle prosjektene lagret på din egen side så det er lett å finne tilbake til tidligere prosjekter, eller om du plutselig trenger 10 takkekort ekstra. Skal vise dere noe av det jeg har laget og til slutt HVORDAN dere SELV kan lage slike kort.

Nfoto.no har også lerret, kalender, klær, fotogaver og MYE annet! Ta en titt, du vil GARANTERT finne noe du liker!

Årets julekort fra oss blir publisert litt nærmere jul...

Først takkekortet fra min kusine og hennes mann som giftet seg i 2009. Jeg var så heldig å være fotograf sammen med min kjære, så da var det enda mer stas å lage kortene. Brukte bildet av buketten som bakgrunn.

Forsiden

Venstre side inni

Høyre side inni

Baksiden


Så noen julekort. De to øverste har en bakgrunn fra nfoto.no som basis med egenkomponert pynt og oppsett. Det siste er rent bilde med tekst.

Så til forklaringen om hvordan dette gjøres:

1. Gå inn på www.nfoto.no

2. Trykk på "julekort" og "se julekortutvalget her". Her får du mange valg om størrelse. Jeg tar utgangspunkt i et 15x15 kort men her velger du det du selv ønsker. Trykk på "se design" når du har funnet den størrelsen du ønsker å lage. (Direktelink til julekort)

3. Her er det mange forskjellige oppsett, men jeg ønsker å gjøre ALT selv, så da velger jeg den første som heter "Design selv".

Her kommer opp en video om hvordan dette gjøres. Men når du først setter i gang og har glemt noe kan det være greit å ha det skrevet ned step by step. Da kan du gå tilbake her og lese:

4. Gå til fanen som heter "bilder" og velg "overfør bilde". Finn bildet du ønsker å bruke som bakgrunn og last opp dette. Ønsker du å bruke en fra nfoto.no's register går du på fanen som heter "bakgrunner". Når du har funnet den bakgrunnen eller lastet opp det bilder du ønsker drar du det over til kortet.

5. Gå så til "rammer" og finn en du liker. Under "flere rammer" finner du de enkle firkantede rammene jeg liker best. Men dette er jo som alt annet en smak-sak. Dra over antallet rammer du ønsker og gå tilbake til "bilder" hvor du laster opp bildene som skal være inni rammene. Når dette er gjort drar du over bildene der hvor du ønsker de skal være. Du kan også velge størrelse ved å dra i den hvite pilen høyre hjørnet av bildet.

6. Ønsker du tekst går du til fanen "tekst". Finn teksttypen du liker og dra denne til kortet. Skriv teksten din i ruten oppe til venstre. Her kan du også velge forskjellige innstillinger for teksten.

7. Når du er fornøyd med kortet trykker du på "forhåndsvis/bestill". Her får du se kortet uten røde rammer og rot. Fornøyd? Ja, da er det bare å trykke på bestill, registrere seg og bestille.

8. Lurer du på noe? Da er det bare å skrive en kommentar under her så skal jeg svare så fort jeg kan. I tillegg svarer nfoto.no også på mail veldig fort!

Her er kortet jeg laget mens jeg skrev fremgangsmåten:


Det er på tide å bestille julekort folkens! 

5 kommentarer:

 1. kjempe fine kort, selv bestiller jeg fra extrafilm.:) ble kjempe fornøyd med årets julekort..:)

  SvarSlett
 2. Kjempe fint <3

  SV: Ja den er så utrolig bra!

  SvarSlett
 3. Bruker også Nfoto, mye egentlig for at da kan jeg bruke Photoscape egenlagde også, slik som vi gjør, + at jeg liker veldig godt kvaliteten i fotopapiret...hihi

  herlig å lese om at flere pynter opp på badet, og om kalenderen....flink du som har sydd og greier.... :o) stor-stor klem fra mandal til dere

  SvarSlett
 4. Hei Stine,

  Tusen takk for en super anbefaling! Så kjekt at du er så fornøyd med kortene dine. :) Du forklarer også veldig bra - har linket til innlegget ditt på Facebook slik at flere kan ha nytte av det.

  http://www.facebook.com/NfotoAS

  Ha en fortsatt fin helg,
  - Vy @ Nfoto.no

  SvarSlett
 5. Har alltid handlet kun hos Nfoto. Hvorfor i all verden skulle jeg gjøre noe annet? Rask levering, flott service og knallgode produkter og priser. Årets julegaver er allerede bestilt (Og som vanlig noen greier til meg selv) Flotte kort du har laget :-)

  SvarSlett