tirsdag 26. juli 2011

Nytt bilde på veggen

Da vi var på slutten av byggeprosessen verd jeg hodet mitt rundt for å finne ut hva jeg skulle bruke denne kroken til. Den ble nemlig litt større enn jeg hadde trodd... Til å begynne med ville jeg få laget en benk som også var en putekasse siden vi har utegruppe på verandaen ut fra stua. Men det slo jeg litt fra meg da jeg ikke helt fant ut hvordan jeg ville denne skulle se ut. Var også innom et skap fra ikea, men det passet absolutt ikke på målene, så da ble ikke det heller noe.

Så fant jeg dette vitrineskapet fra ikea. Falt pladask! Byttet knottene og vips så ble det et helt annet skap!

Lampa er kjøpt hos Christians glassmagasin her i Lyngdal. Har også bordlampe i samme, men denne finner jeg liksom ikke ut hvor skal stå... Kurven til husfreden er kjøpt på Bogrønt.Så til det jeg egentlig ville vise dere, det nye bildet mitt♥ Jeg er ikke så glad i masseproduserte bilder som man får kjøpt på ikea, bohus og slikt. Tror faktisk ikke vi har ett eneste ett av slike bilder på veggene her, og det med god grunn. Jeg mener at det man har på veggene skal ha en betydning, både for den som bor i huset, men også for de som kommer på besøk. De skal legge merke til at det henger bilder på veggene, noe folk ofte gjør her. DET setter jeg stor pris på.

Har ønsket meg dette bildet siden jeg var 10 år tror jeg. Originalen henger på veggen i huset hvor Ottar Helge bodde, og hver gang jeg har vært på besøk har jeg sett på dette bildet. Det er så utrolig fantastisk, men ikke spør meg hvorfor jeg syns det. Det er bare noe med hele bildet, stemningen og... alt. Hvem som har laget det? Min favorittkunstner Ottar Helge Johannessen. Du kan lese mer om han HER. Dette er bare en kopi, men for meg betyr ikke det så mye. ENDELIG har jeg fått bildet i hus og i dag fikk jeg det opp på veggen. Her SÅ utrolig fornøyd!

Bildet er også ett av de som blir nevn i boka "Smilet er en fryktelig tilstand", en bok om Ottar Helge Johannessen. Han sier følgende om bildet:

"Når jeg lager denne kvinnen, snauklippet og med bind for øynene, er det fordi jeg husker en tid da det var en samfunnssak å trykke ned en rent menneskelig rettighet som kjærlighet fordi den vedkommende elsket, var en fiende. Jeg skjønner fordømmelsen av dem, men det oppstod konflikter for oss alle da ens beste venn plutselig ble uvenn fordi faren var nazist. Det var brutalt".

Har du et favorittbilde på veggen? Nå har jeg faktisk flere.

2 kommentarer:

  1. Så fint det ble! Kanskje du må komme her og gi meg noen ideer;D Vi har noen skaper som er bygd inn i veggen, som jeg skulle ha piffa opp... Mest lyst å rive hele greia, men tror det blir noe avansert;D kanskje maling og nye knotter!! :)

    SvarSlett
  2. Kjempefint =) klem Henriette

    SvarSlett